ACTIVAL ’23

Vier met ons het feest van de ontdekking!


Midden in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug op de Lage Vuursche vindt deze zomer de allereerste editie plaats van het ACTIVAL. Kom je mee verwonderen, spelen en verbinden rond het vuur van inspiratie, kennis en ambacht?

Precies vijf jaar na de start van ACT4life, organiseren we een dag vol ontdekking: een festival vol ACT: het ACTIVAL!

Zeg gerust tegen je werkgever – of neem hem/haar mee – dat je naar een ‘congres’ gaat, want alle ingrediënten daarvoor zijn aanwezig (leerzame workshops, een lezing, collega’s om mee te netwerken, accreditaties zijn in aanvraag, een goede lunch). Maar picture that en verplaats alles naar een open plek in het bos. In het gras op blote voeten, onder de bomen, tentje hier, hangmatje daar, gelijkgestemden… en als we mazzel hebben veel zon, maar ook bij regen een knusse droge plek.

Op deze open plek in het bos kun je vanaf 10:00 uur kennismaken met andere collega’s die geïnteresseerd zijn in de toepassing van ACT4life vanuit verschillende perspectieven. Je kunt dus netwerken, maar vooral ook ervaren en ontdekken.

Er zijn tien workshops en één plenaire lezing (hoewel… lezing? Ontdekking!) waarin je niet alleen de kennis en ambacht van een ander kunt opdoen, maar zelf ook actief aan de slag gaat met de toepassing van ACT4life in verschillende ervaringsgerichte disciplines. We verbinden theorie aan praktijk via de ervaring en hopen je – naast het ACT4life-model als kader zelf – deze dag nog meer handvat te bieden in je zoektocht binnen het transdiagnostisch werken.

En tussendoor eten we samen, ontmoeten we elkaar, struin je door het bos of plof je even lekker languit in een van de zitjes of hangmatten. We sluiten af met een gezamenlijk programma “Iedereen is ervaringsdeskundige” door Monique Samsen, onder het genot van een hapje en drankje en dan laten we aan het eind van de dag om 18:00 uur het bos weer aan de dieren.

Er zijn 2 workshoprondes en je kunt je per ronde inschrijven voor één workshop. Voor de workshops zijn er een beperkt aantal plekken beschikbaar en geldt: vol = vol.

Voor deze dag vragen we accreditatie aan bij NIP, NVO, VGCT, LV POH-GGZ, Register Vaktherapie, Registerplein en SKJ.

We horen vooraf graag of we rekening moeten houden met bepaalde voedselallergieën via info@act4life.nl.

Op het ACTIVAL zijn we te gast in de natuur en daarom zal er geen elektriciteit zijn om je telefoon op te laden bijvoorbeeld, zullen de lunch en alle andere hapjes vegetarisch zijn en willen we je vragen om alles wat je meebrengt of krijgt op het ACTIVAL mee te nemen naar huis. Er is meer dan voldoende parkeerplek voor iedereen, maar we vinden het heel (natuur)vriendelijk wanneer je zoveel mogelijk samen met de auto reist.

Voor wie is het ACTIVAL? We verklappen alvast dat je geen ACT4life training hoeft te hebben gevolgd, iedereen die geïnteresseerd is is van harte welkom! Bekijk deze vraag en meer bij onze veelgestelde vragen.

Het adres van het ACTIVAL is Zevenlindenweg 9 in Lage Vuursche. We kijken er naar uit om je op deze prachtige plek op 30 juni te ontmoeten!

WORKSHOPRONDE 1 – OCHTEND

1. Ervaringsgericht werken kan je overal doen! 10:30 – 12:00u.
Docent: Sjoerd Lagé

2. Spelenderwijs improviseren binnen de behandeling. 11:00 – 12:30u.
Docent: Nanouk van Tol i.s.m. improvisatietheatergezelschap Rechts van het Midden.

3. Visualiseren van processen op het Kruispunt. Werken met 3D-materiaal. 11:00 – 12:30u.
Docent: Monique Samsen

4. Dansrijk – een creatief systeemtherapeutische benadering van het ACT4life-model. 10:30 – 12:00u.
Docenten: Babette Silva Maniche en Lenneke Mietes.

5. Wijze lessen van de hond. Animal Assisted Interventions in een ACT4life traject. 10:30 – 12:00u.
Docenten: Nelleke Hienekamp en Amarins Kok en therapiehonden Guusje, Bikkel en Bowie

WORKSHOPRONDE 2 – MIDDAG

1. Wat heeft je lijf te vertellen? In actie onderzoeken wat jouw bewegingsvoorkeuren zijn, en wat dat jou zegt. 14:00 – 15:30u.
Docent: Sanne van der Kolm

2. Visual Thinking – tekeningen gebruiken in je werk met kinderen en jongeren. 14:00 – 15:30u.
Docent: Tom van den Berg

3. Rouwen rondom de rotonde. Compassie inzetten bij rouw en pijn. 13:30 – 15:00u.
Docent: Jaantje Thiadens

4. Wijze lessen van de hond. Animal Assisted Interventions in een ACT4life traject. 13:30 – 15:00u.
Docenten: Nelleke Hienekamp en Amarins Kok en therapiehonden Guusje, Bikkel en Bowie

5. Visualiseren van processen op het Kruispunt. Werken met 3D-materiaal. 14:00 – 15:30u.
Docent: Ellen Meijer